Volledig scherm
© Roland Heitink

Mannen gaan elkaar met messen en schep te lijf in Wageningen (video)

WAGENINGEN - Op de Hollandseweg in Wageningen zijn vrijdagmiddag meerdere mensen met elkaar op de vuist gegaan. Volgens getuigen zou het gaan om twee families die al langere tijd ruzie met elkaar hebben. Drie mensen raakten gewond, twee van hen zijn door de politie opgepakt.

De gewonden hadden onder meer steekwonden.

Schep
Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de vechtersbazen elkaar met messen, een honkbalknuppel en een schep te lijf gingen. Nadat er versterking gearriveerd was, konden de ruziemakers uit elkaar gehaald worden.

De vechtpartij vond plaats midden voor de middelbare school Pantarijn. Meerdere leerlingen waren getuige van het geweld.

Escalatie
Kort voor de ruzie heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Of dit de reden van de ruzie was, of dat het al onderdeel was van het gevecht, is niet bekend.

Ambulance
De gewonden zijn door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend. Getuigen van de vechtpartij wordt gevraagd zich bij de politie te melden. De Hollandseweg werd vrijdagmiddag rond 19.00 uur weer opengesteld voor verkeer.

Mail
Alle ouders van leerlingen op Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen hebben inmiddels een mail gehad van de schoolleiding. Daarin wordt ze volgens een woordvoerder van de school opgeroepen zo weinig mogelijk foto's met elkaar te delen, maar er wel voor met elkaar over te praten. „Wij hebben na schooltijd geen verwerking meer kunnen aanbieden”, aldus de woordvoerder. „De jongeren moeten er daarom vooral met elkaar over praten. Het was natuurlijk heel heftig wat ze zagen.'”

Maandagochtend is er op de school nog de mogelijkheid in gesprek te gaan met mensen van slachtofferhulp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?
    PREMIUM
    UPDATE

    Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schitte­ring van de tv?

    WAGENINGEN - Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.”

De Vallei