Volledig scherm
© Roland Heitink

Mannen gaan elkaar met messen en schep te lijf in Wageningen (video)

WAGENINGEN - Op de Hollandseweg in Wageningen zijn vrijdagmiddag meerdere mensen met elkaar op de vuist gegaan. Volgens getuigen zou het gaan om twee families die al langere tijd ruzie met elkaar hebben. Drie mensen raakten gewond, twee van hen zijn door de politie opgepakt.

De gewonden hadden onder meer steekwonden.

Schep
Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de vechtersbazen elkaar met messen, een honkbalknuppel en een schep te lijf gingen. Nadat er versterking gearriveerd was, konden de ruziemakers uit elkaar gehaald worden.

De vechtpartij vond plaats midden voor de middelbare school Pantarijn. Meerdere leerlingen waren getuige van het geweld.

Escalatie
Kort voor de ruzie heeft er een botsing plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Of dit de reden van de ruzie was, of dat het al onderdeel was van het gevecht, is niet bekend.

Ambulance
De gewonden zijn door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend. Getuigen van de vechtpartij wordt gevraagd zich bij de politie te melden. De Hollandseweg werd vrijdagmiddag rond 19.00 uur weer opengesteld voor verkeer.

Mail
Alle ouders van leerlingen op Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen hebben inmiddels een mail gehad van de schoolleiding. Daarin wordt ze volgens een woordvoerder van de school opgeroepen zo weinig mogelijk foto's met elkaar te delen, maar er wel voor met elkaar over te praten. „Wij hebben na schooltijd geen verwerking meer kunnen aanbieden”, aldus de woordvoerder. „De jongeren moeten er daarom vooral met elkaar over praten. Het was natuurlijk heel heftig wat ze zagen.'”

Maandagochtend is er op de school nog de mogelijkheid in gesprek te gaan met mensen van slachtofferhulp.

De Vallei