Volledig scherm
Manon Derksen © Tamara Reijers

Manon Derksen vertrekt bij Wageningen45

WAGENINGEN - Manon Derksen (37) vertrekt als directeur bij Wageningen45. Derksen is twee jaar lang directeur geweest van Wageningen45 oftewel het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen. 

Ze volgde destijds Ed Dumrese op. Ze is in 2017 en 2018 verantwoordelijk geweest voor het Gelders bevrijdingsfestival in Wageningen. Beide keren was er heel veel publiek op de been, gemiddeld 125.000 mensen. Ondanks problemen, zeker in 2017, tussen Wageningen45 en vooral diverse horeca-ondernemers. 

Afscheid

Derksen heeft haar vertrek zelf gemeld via Linkedin: ,,Twee jaar geleden kreeg ik van het bestuur van Wageningen45 de opdracht om de bedrijfsvoering op orde te brengen en de organisatie financieel gezond te maken. Met de behaalde resultaten en het aflopen van mijn aanstelling, is het moment gekomen om afscheid van elkaar te nemen: na twee jaar ga ik W45 verlaten. Ik ben erg trots dat ik directeur van deze stichting heb mogen zijn. Ik heb veel bijzondere mensen mogen ontmoeten en een belangrijke bijdrage mogen leveren aan het herdenken, vieren en agenderen van onze vrijheid, vrede en veiligheid. Na 15 september sla ik een andere, nog onbekende weg in. Ik kijk hier erg naar uit.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei