Kersvers kinderburgemeester Mats van Leersum spreekt het publiek toe.
Volledig scherm
Kersvers kinderburgemeester Mats van Leersum spreekt het publiek toe. © Sven Menschel

Mats (11) is de eerste kinderburgemeester van Wageningen: ‘Er kunnen dingen beter’

WAGENINGEN - De intocht van Sinterklaas, herdenking op 4 mei en alle festiviteiten op 5 mei: Mats van Leersum (11) uit Wageningen staat er komend jaar in de spotlights. Woensdagmiddag werd de leerling van basisschool De Nijenoord namelijk verkozen tot kinderburgemeester.

Mats is verheugd met zijn nieuwe aanstelling. ,,Ik ben heel blij en trots. Ik wilde graag dat er een kinderburgemeester kwam en gelukkig vond de burgemeester het ook een super goed idee. In Wageningen is het altijd gezellig en er is van alles te doen. ,,Maar er kunnen ook dingen beter. Zo is het soms gevaarlijk op straat met al die fietsende studenten. Ook moeten kinderen meedenken over nieuwe speeltuinen en wil ik op iedere school een moestuintje. Dat is leuk en leerzaam.’’

Quote

Ik wil op iedere school een moestuin­tje. Dat is leuk en leerzaam

Mats van Leersum , Kinderburgemeester Wageningen

Mats schreef een brief 

 ,,Nou Mats, wij gaan samen veel optrekken’’, zei burgemeester Geert van Rumund tijdens zijn speech aan de scholier, die hem een brief schreef met de vraag waarom Wageningen nog geen kinderburgemeester had.

,,En die brief maakte indruk”, geeft Van Rumund toe. ,,Er ligt straks een belangrijke opgave voor Mats. Via hem en zijn netwerk van andere kinderen willen wij graag weten wat er mooier en beter kan in Wageningen. Daarom hebben we een paar keer per jaar ook echt een officieel werkoverleg.’’

Nadat stadsdichter Ivanka de Ruijter een gedicht had voorgedragen, werd het nieuwe e-mailadres onthuld, speciaal voor Mats: kinderburgemeester@wageningen.nl.

Mats van Leersum ontvangt de ambtsketen van burgemeester Geert van Rumond.
Volledig scherm
Mats van Leersum ontvangt de ambtsketen van burgemeester Geert van Rumond. © Sven Menschel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei