De Wageningen Universiteit
Volledig scherm
De Wageningen Universiteit © ANP

Medewerker universiteit Wageningen besmet met corona; colleges gaan door

WAGENINGEN - Een promovendus van de universiteit in Wageningen (WUR) is positief getest op het coronavirus. Dat staat in een e-mailbericht dat de universiteit naar medewerkers heeft verstuurd.

De man, die promotieonderzoek doet in Biosystemics, had onlangs een vriend uit de Italiaanse stad Milaan op bezoek. Noord-Italië geldt als besmettingshaard voor het coronavirus in West-Europa. Naar alle waarschijnlijkheid is de medewerker door hem besmet geraakt.

Eind februari kreeg de man ziekteklachten, waarna hij zich meldde bij de GGD in Utrecht, zijn woonplaats. De eerste testuitslagen waren positief, zo meldt de WUR. Er volgt nog een tweede test, om de besmetting definitief vast te kunnen stellen.

Colleges gaan gewoon door

De universiteit stelt dat de kans niet groot is dat medewerkers of studenten van de WUR zijn aangestoken door de man. Immers voelde hij zich nog niet ziek, toen hij voor het laatst op de campus was. ,,Natuurlijk houden we alles scherp in de gaten", zegt woordvoerder Simon Vink. ,,Maar we gaan geen extra maatregelen nemen nu. De afgelopen tijd werd op de campus al extra gelet vanwege het coronavirus, dat blijven we uiteraard doen. De medewerkers in het gebouw waar de man werkt, zijn inmiddels ook persoonlijk op de hoogte gesteld.” 

De universiteit ziet ten slotte geen aanleiding om colleges te schrappen. Wel heeft de WUR een speciaal corona-team in het leven geroepen voor het geval medewerkers en studenten zich toch ziek voelen of vragen hebben.

De Vallei