ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Meer corona door pollen in de lucht: aantal besmettingen naar verwachting eind maart omhoog

WAGENINGEN - Het aantal mensen dat besmet raakt met corona loopt eind deze maand waarschijnlijk omhoog omdat dan de hoeveelheid pollen in de lucht toeneemt. Wereldwijd onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er een direct verband is tussen de pollenconcentratie en de coronabesmettingen.

14 reacties

 • Ninja Nerf

  2 jaar geleden
  Nu weer pollen, straks weer paardebloemzaden, vliegen of whatever.. alles wordt aangegrepen om de boel op slot te houden en het land naar de knoppen te helpen.
 • Maaike van der Mooren-Hendriks

  2 jaar geleden
  Het RIVM heeft dit nog niet bevestigd. Men vindt dat meer onderzoek nodig is. Anderzijds, in het voorjaar hebben we meer zonlicht dus ook meer UV waartegen het virus niet echt bestand is. Verder is de luchtvochtigheid hoger waardoor virus deeltjes minder lang rondzweven. Verder is de kans op besmetting in de buitenlucht minimaal. Nieuwe bangmakerij.
 • Mr.X

  2 jaar geleden
  Goh, en vorig jaar was het nog anders..... Het sprookje is nu uit! We gaan gewoon weer normaal doen! https://www.telegraaf.nl/nieuws/2119884097/onderzoek-erasmus-mc-wijst-uit-pollen-verjagen-covid-19-virus
 • A. Pauwels

  2 jaar geleden
  Belachelijjk, cijfer ondet de 1, en weer komen ze met besmettingen. Nu met pollen. Straks kan je niet meer ademen. Dan krijg je ook het virus. Moet je dan een gasmasker op.
 • Desirée Zuidhof

  2 jaar geleden
  Hooikoorts bestaat ook al zolang als het coronavirus of influenzavirus, houd deze onzin nou eens een keer op! Verdeeldheid zaaien onder de bevolking,zal je bedoelen! Weg met deze desinformatie! Ik heb ook hooikoorts, maar ik ga me noch testen noch vaccineren! Gewoon weer alles open gooien, de kwetsbaren beschermen, de zorg opschalen, ow nee, dat laatste is niet meer mogelijk, met dank aan kabinet Rutte, met de bezuinigingen in de zorg!