Zoals het hoort in de Wageningse uiterwaarden: hond aan de lijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoals het hoort in de Wageningse uiterwaarden: hond aan de lijn. © Sven Menschel

Meer geld voor controle op loslopende honden in Wageningse uiterwaarden

WAGENINGEN - Het broedseizoen is begonnen, dus laait de discussie over loslopende honden weer op. Ook in de Wageningse uiterwaarden. Er komt in ieder geval geld voor meer controle. 

10 reacties

 • Andrea

  3 jaar geleden
  Mijn ervaring is inderdaad dat veel (niet alle) honden tegen je op springen, zelfs als je rustig loopt. Een zware stafford-achtige die op je af rent en met zijn volle gewicht tegen je op raust, die negeer je niet zo makkelijk, hoor. Ik had de blauwe plekken twee weken later nog op mijn bovenbenen staan. Vind jij dergelijk gedrag dus blijkbaar acceptabel? Nogmaals: het is ook een regulier recreatiegebied voor iedereen. Baasjes moeten overlast voorkomen. Loslopen is heus ook mogelijk zonder te springen. Heeft met opvoeding van de hond te maken, en mentaliteit van het baasje. 
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Ik heb er heel veel gelopen met mijn hond,geen problemen. je hebt soms honden die dat inderdaad doen,ik negeerde ze gewoon. Je doet voorkomen dat alle honden dat doen. Daarnaast zijn er meer gebieden in het bos waar het geen losloopgebied is!
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Is de.officier van justitie een heel vervelend en gevaarlijk manneke? Ik snap er niets meer van. Waar leest u dat nou weer?
 • Nicky

  3 jaar geleden
  U leest het verkeerd: broedende vogels worden verstoord door loslopende honden, niet Patrick Jansen.En u hoeft niet voor ons allemaal te spreken, want mijn belastingcenten mogen daar best aan uitgegeven worden.
 • Andrea

  3 jaar geleden
  Een hond heeft een jachtinstinct dus zal achter de vogels en hun jongen aan gaan jagen. Een paard zal de nesten hooguit in het voorbijgaan per ongeluk vertrappen. Maar een paard jaagt zeker niet als een dolle achter de vogels aan. Dus inderdaad is er een kans dat ook een paard de nesten verstoort, maar de impact daarvan is compleet anders. In ieder geval veroorzaakt een paard minder stress. 

De Vallei