Met app goed eten redden van de vuilnisbak in Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - Het oogde als een verlate pakjesavond, maandagochtend in restaurant Colors World Food op de Markt in Wageningen. Daar werd voedsel uitgepakt van Wageningse winkels en horeca dat nog prima is, maar anders vanwege het bereiken van de uiterste verkoopdatum weggekieperd zou zijn.

Voortaan kan iedereen die spullen, verpakt in papieren tassen, voor een sterk gereduceerd tarief kopen en nog wel een paar dagen gebruiken. Via de voor Wageningen nieuwe en gratis Too Good to Go-app. 

,,Het is altijd een verrassing wat er in zit’’, zegt manager Joost Rietveld van de app, ,,maar de zekerheid is wel dat alle spullen voor een derde van de oorspronkelijke prijs verkocht worden. Dus als je een tas koopt voor 5 euro dan had die oorspronkelijk een waarde van 15 euro. Dat is heel voordelig, maar helpt ook om de voedselverspilling tegen te gaan. Elke dag is er nieuw aanbod.’’ Via de app kan je zo'n tas kopen en later die dag ophalen.

Quote

Mooi dat in Wageningen meteen al negen onderne­mers meedoen

Joost Rietveld, Too Good To Go
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

    WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

De Vallei