Tom de Bont van het Heerenstraat Theater.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom de Bont van het Heerenstraat Theater. © Herman Stöver

Met zijn allen De Cock spelen in de bioscoop: ‘Baantjer is een icoon’

WAGENINGEN - Met je mobiele telefoon een moord oplossen in de bioscoop. In het Wageningse Heerenstraat Theater kan dit donderdag. 

De mobiele telefoon hoeft donderdag niet uit voor de premièrevoorstelling van Baantjer: Het Begin in het Heerenstraat Theater in Wageningen. Sterker nog, de bezoekers hebben het mobieltje nodig om een moord op te lossen tijdens de Baantjer Experience voorafgaand aan de film.

Nieuw moordspel

Het interactieve moordspel is speciaal voor de Wageningse bioscoop ontwikkeld door theatermaakster Irene van den Bosch. Tom de Bont van het Heerenstraat Theater: ,,Van den Bosch heeft veel moordspellen bedacht, maar dit is de eerste die plaatsvindt in een bioscoop. Het is nieuw voor ons en nieuw voor haar. Ik vond het een leuk idee en ben het nog nergens anders tegengekomen. De distributeur van de film was er ook enthousiast over en ging de filmmakers ervan op de hoogte stellen.’’

Tijdens het moordspel, dat een half uur duurt, moeten de bezoekers erachter zien te komen wie de fictieve Wageningse hoogleraar Ludo Torck heeft vermoord. Die is dood aangetroffen in zijn woning, terwijl hij de avond ervoor nog werd onderscheiden met het erezilver van de stad Wageningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei