Volledig scherm
PREMIUM
Insectenkundige Sander Koenraadt, verbonden aan de universiteit van Wageningen, bekijkt een net waarin enkele muskieten zijn gevangen. © ANP

Miljoenen om Nederland beter te beschermen tegen steekmuggen

WAGENINGEN/NIJMEGEN Een samenwerkingsverband van onderzoekers uit Wageningen, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht, de instituten RIVM en NVWA en de bloedbanken gaat uitzoeken hoe Nederland zich beter kan voorbereiden op de uitbraak van infectieziekten.

De NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) stelt 9 miljoen beschikbaar, het totale budget is 10 miljoen euro. Uitbraken van infectieziekten komen steeds vaker voor. Nederland is kwetsbaar, want er wonen veel mensen en (landbouw)dieren dicht op elkaar. Er is bovendien veel water en druk internationaal verkeer. Entomoloog (insectenkundige) Sander Koenraadt is een van de betrokken Wageningse onderzoekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei