Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © SOW

Minder vuilniswagens in de binnenstad van Wageningen

WAGENINGEN - Soms rijden er op één dag drie verschillende vuilnisauto's door de Wageningse binnenstad om vuilnis op te halen. Dat heeft overlast en is niet goed voor het milieu. Dat moet beter kunnen, denkt Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW).

Het inzamelen van huishoudelijk afval wordt al centraal door de gemeente Wageningen georganiseerd en gedaan door ACV. Bedrijven moeten dat zelf regelen. Dit kan betekenen dat op één dag, in dezelfde winkelstraat door drie afvalverwerkers op drie momenten bedrijfsafval wordt opgehaald. 

Lawaai

Voor SWOW en de gemeente is dit al lange tijd een doorn in het oog. Want het zorgt voor extra overlast, uitstoot, lawaai en soms onveilige situaties.

Samen met Wageningen Circulair en Wageningen Werkt Duurzaam worden de komende weken wensen van de ondernemers geïnventariseerd en wordt bekeken om wel afval het gaat. Daarna wordt gekeken of het mogelijk is om voor het bedrijfsafval één inzamelaar vast te leggen. 

Minder vuilniswagens in de winkelstraat betekent minder overlast én minder CO2-uitstoot. Dat laatste past in de klimaatdoelstellingen van de gemeente. Daarnaast wordt gehoopt dat door de bundeling de tarieven voor de individuele ondernemers omlaag kunnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei