Omdat er vertraging is opgetreden bij de keuze voor een oplossing van het bereikbaarheidsprobleem van de campus, onderzoekt de provincie onder meer de komst van een westelijke ontsluiting van het universiteitsterrein.
Volledig scherm
Omdat er vertraging is opgetreden bij de keuze voor een oplossing van het bereikbaarheidsprobleem van de campus, onderzoekt de provincie onder meer de komst van een westelijke ontsluiting van het universiteitsterrein. © Herman Stöver

Mogelijk al snel verkeerslichten in plaats van rotonde bij Droevendaalsesteeg in Wageningen

updateWAGENINGEN - Een oplossing voor de verbetering van de bereikbaarheid van Wageningen heeft weer vertraging opgelopen. In afwachting van een definitief plan, bestudeert de provincie Gelderland of er alvast wat kleinere verbeteringen zijn door te voeren.

12 reacties

 • Romulus

  3 jaar geleden
  Van vier- naar tweebaans. Laat dat nou precies op de grens van de gemeente Ede naar de gemeente Wageningen zijn. De oorzaak zult u waarschijnlijk zelf wel in kunnen vullen. Geld en besluitvaardigheid.
 • GeraldVos

  3 jaar geleden
  Ik zie wel een mogelijke oplossing.Komend vanaf Ede is de W. Drees, en later Mansholtlaan, dubbelbaans.En dan ineens moet dat, ver voor de rotonde, enkelbaans worden.Het verkeer richting Wageningen splitst zich bij het volgende kruispunt weer op en ben je de opstoppingen (grotendeels) weer voorbij. Dat stuk pal voor en na de rotonde is de bottleneck.Trek die dubbele stroken door totaan het kruispunt bij Het Gesprek, dan heeft iedereen ruim de gelegenheid om rechtdoor de Diedenweg danwel rechtsaf Nijenoord op te komen. Makkelijker ook voor alle vrachtwagens...
 • Romulus

  3 jaar geleden
  Volgens de ANWB stroomt verkeer op een rotonde sneller door dan met stoplichten, pardon “verkeerslichten”. Op rotondes zijn er minder ongelukken en ook minder slachtoffers.Nu de rotonde weghalen en verkeerslichten plaatsen? Ik begrijp het (maar niet heus). Wat voor oplossing ook verzonnen wordt, Wageningen heeft toch geen geld en vanwege stikstof mag er sowieso niets meer worden aangelegd of worden veranderd.
 • Immetje

  3 jaar geleden
  Idd een rondweg, maar dan ECHT om Wageningen heen. Hoeven alle veevoeder en brandstofvrachtwagens vanaf de Grebbedijk niet meer door Wageningen heen. Deze houden het verkeer ook behoorlijk op. Alle doorgaand verkeer erom heen en tegelijkertijd is er in de stad meer ruimte voor de “heilige fietsers”!
 • Paul Ven

  3 jaar geleden
  Ik zie maar twee varianten, of nee een want een ervan is de bestaande weg. Tussen die twee boederijen kun je geen ringweg aanleggen. Een zuidelijke ontsluiting van de campus ontbreekt. Met ze allen op hetzelfde weggetje naar de campus toe. Misschien worden de files wel langer zo . Wat een prutswerk...

De Vallei