Volledig scherm
Het voormalige hoofdgebouw van Wageningen UR aan de Costerweg. Foto: Arnold Winkel/DG

Mogelijk snelle interesse voor Duivendaal in Wageningen

WAGENINGEN - Het loskoppelen van de plannen voor herontwikkeling van terrein Duivendaal en het Hof van Wageningen in het centrum van de stad stuit op weinig weerstand bij de direct betrokkenen.

Wageningen UR heeft volgens woordvoerder Simon Vink geen problemen met de splitsing. „Voor ons hoeven de twee plannen niet per se gelijktijdig te worden ontwikkeld. Wij zijn blij dat de gemeenteraad nu de uitgangspunten voor Duivendaal heeft vastgesteld. Wij willen doorstomen en zo blijft de vaart erin”, aldus Vink.

Sneller
Hij voegt eraan toe dat de ontwikkelingen op Duivendaal sneller zouden kunnen gaan dan menigeen nu denkt. „Met name de monumentale panden langs het laantje Duivendaal zijn op zich vrij snel her te bestemmen. Denk daarbij onder andere aan het oude Idealisgebouw.”

Samenhang
Wim van Veldhuizen, van Van Swaay Ontwikkeling, die de belangen van het Hof van Wageningen behartigt, ziet vooralsnog geen nadelen in de loskoppeling van de twee plannen. „Wij vinden wel dat er samenhang moet zijn tussen de ontwikkeling van het Hof van Wageningen en het centrum van de stad”, meent Van Veldhuizen. „En we hopen dat de gemeente dit slagvaardig oppakt.”

De Vallei