De zussen Francien Horning (rechts) en Carla van Capelleveen bij het bermmonumentje van hun verongelukte zus aan Rooseveltweg. De herdenkingsplek is al twee keer vernield.
Volledig scherm
PREMIUM
De zussen Francien Horning (rechts) en Carla van Capelleveen bij het bermmonumentje van hun verongelukte zus aan Rooseveltweg. De herdenkingsplek is al twee keer vernield. © Herman Stöver

Monumentje voor overleden Cornelia (47) vernield, zussen verdrietig: ‘Blijf daar alsjeblieft vanaf’

WAGENINGEN - Cornelia Rothuis (47) overleed op 9 oktober 2017, twee weken na een noodlottig fietsongeval in Wageningen. Op de dag vier jaar na dato werd langs de Rooseveltweg voor de tweede keer het door de familie gemaakte bermmonumentje vernield. En dat doet pijn bij haar zussen Francien en Carla. 

4 reacties

 • Eric van van Dorland

  3 maanden geleden
  In 1916 kwamen Willem en Marie Hioolen met hun twee kinderen Cornelia en Alexander in bezit van Pomona. Zij exploiteerden daar tot 1969 een kwekerij van groenten en fruit.Het zijn hun voornamen die nu op de flats prijken. Puur toeval dus.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Op de plek waar mijn zoon verongelukte .Hadden we ook bloemstukken neergezet. Een dag erna waren er al bloemstukken gestolen.Ondanks alle emotie en veel verdriet hebben we er niks meer neer gezet. Zijn graf waar we nu wekelijks komen is ons monument.
 • A. v.d. Hoog

  3 maanden geleden
  Vernielen dat is zo zinloos. Toch sluit ik mij bij de reactie van Sjors aan. Een begraafplaats of een plekje in de tuin kan toch ook een herdenkingsplekje zijn? De eerste maanden na een ongeval een berm monumentje en dan gezamenlijk een mooi ander plekje zoeken. Maar nogmaals vernielen dat zeker niet.
 • Sjors Boymans

  3 maanden geleden
  Schandalig om monumenten te vernielen. Van een andere kant zijn bermmonumenten verboden ze worden wel vaak gedoogt. Als iedereen bij elk verkeersslachtoffer een monument wil maken en dat vele jaren blijft staan word het wel een enorme warboel wat vaak ook weer mensen afleid en zo weer voor onveilige situaties kan lijden.maar geen reden om ze te vernielen.

De Vallei