Het gebouw Plus Ultra op de Wageningse campus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw Plus Ultra op de Wageningse campus. © Google Streetview

‘Morgen al plek’ voor eerste 15 mensen van Imec op campus Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - Nu de komst van Imec naar Gelderland definitief is, rijst de vraag: waar op de Wageningse campus is plek voor het onderzoeksinstituut. De definitieve plek is nog niet bepaald. Tot de nieuwbouw gereed is, heeft de universiteit tijdelijke ruimte voor de eerste onderzoekers. ,,Ze kunnen morgen komen’’, zegt woordvoerder Simon Vink van de Wageningen University & Research (WUR).

Woensdag besloot de provincie 65 miljoen euro uit te trekken voor de vestiging van het Vlaamse hightech-onderzoeksinstituut Imec in Wageningen met een dependance in Nijmegen. De samenwerking krijgt de naam OnePlanet. Imec is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica en nanotechnologie. Bij de start worden er 35 onderzoekers aangenomen. Dat groeit naar 120 werknemers in 2028.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei