Volledig scherm
PREMIUM
De band B Triple G in De Wilde Wereld in Wageningen, met links toetsenist Frits Gieltjes © DG/Eric Wijnacker

Muziek als toverdrank voor eeuwige jeugd in Wageningen

BLOGIk heb zaterdag weer eens kunnen ervaren wat muziek met je doet. Ik begin er steeds meer in te geloven dat het een toverdrankje is om de eeuwige jeugd te benaderen. Of om het onvermijdelijke verval wat uit te stellen.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent
Quote

Zingen is misschien nog wel gezonder dan sporten

Eric Wijnacker

In de middag zag ik overduidelijk hoe alle reünisten van het schoolkoor en -orkest van het Wagenings Lyceum herinneringen van - in mijn geval - zo'n 45 jaar geleden wakker riepen. Met dank aan de legendarische muziekdocent en dirigent Cees Mobach. Hij is overigens ook het levende bewijs dat muziek je jong houdt. Zijn spreekwoordelijke dirigeerstokje was zaterdag een soort toverstaf. 

Sinds mijn schooljaren heb ik de Carmina Burana van Carl Orff niet meer gezongen, maar hij deed de de reünisten weer even geloven dat ze weer op school zaten. Zingen is misschien nog wel gezonder dan sporten: je haalt je adem diep weg uit je lijf en de focus is enorm. Het is dus vast ook goed voor je bovenkamer. Gelukkig kwam ook het Russische volksliedje Karroboesjka voorbij: heerlijk om te zingen voor een bas. Destijds wilde ik vooral door diep uit te halen heel volwassen klinken, nu doet die fijne baspartij mij geloven dat ik jonger ben dan ik ben. 

Na deze weldadige plons in mijn muzikale jeugd volgde zaterdag een prachtige dansavond in de Wilde Wereld in Wageningen, mijn voormalige Cuneraschool. Lekker losgaan was geen enkel probleem, al blijft het voor mannen behelpen als je vrouwen zo sierlijk om je heen ziet bewegen. Maar nog groter was mijn bewondering voor ouwe rot Frits Gieltjes, begenadigd zanger en toetsenist van de band  B Triple G die ik daar zag optreden: Forever young, dat doet muziek met je.

Kortom: blijf of ga zingen, pas als je stem uitsterft is het einde nabij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei