De Grintweg tussen Bennekom en Wageningen moet fietsvriendelijker worden
Volledig scherm
De Grintweg tussen Bennekom en Wageningen moet fietsvriendelijker worden © Sven Menschel

Na de zomer keuzes maken
snelfietsroute Wageningen

WAGENINGEN/EDE - Kort na de zomer worden de eerste schetsen getoond voor het Wageningse deel van snelfietsroute tussen Ede en Wageningen. De keuzes spitsen zich toe op vijf gedeelten van het tracé.

14 reacties

 • Manfred

  4 jaar geleden
  Dat de binnenstad van Bennekom niet allang autovrij is, dat is onbegrijpelijk. Parkeren in de winkelstraat kan toch al niet, alles is éénrichtingsverkeer waardoor er veel rondgereden wordt etc. Ik zou zeggen 4 centrale parkeerplaatsen Plus, AH, Lidl, (of je boodschappen laten bezorgen, beetje auto is al 0,29ct/km en je tijd in supermarkt nog veel duurder) Geels/Formido goed ontsluiten. Rest winkels is vanaf die punten op loopafstand... Van Bennekom centrum daarna shared space maken en alle paaltjes weg. Laden en lossen op vaste tijdstippen tussen 10-3 middag en als het kan elektrisch.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  We zijn met z'n alle toch echt de weg kwijt of mischien ben alleen ik het, Een snelfiets route !! Voor wie dan ?? Er is best een handje vol mensen die voor hun woon-werk verkeer gebruik kunnen maken van hun fiets. Ik durf wel te stellen dat er een grotere groep is die helaas wel is aangewezen op vervoer met de auto. Het overgrote deel van deze groep kruipt bij slecht weer echt weer in de auto hoor, maar dan staan ze mij weer in de weg… Overigens veel respect voor diegene die wel door weer en wind gaan.
 • Rutger

  4 jaar geleden
  Goedkoopste is eerder een fietsverbod of de politie moet eens gaan optreden tegen al die fietsers zonder verlichting, geen hand uitsteken, voorrang nemen  etc. etc. Fietsers zijn gewoon een gevaar op de weg weg ermee.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Fietsers op een snelfietspad krijgen voorrang...daar zit hem de kneep.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ik bekijk de rondweg  discussie nu een tijdje vanaf de zijlijn. Discussies over rondwegen spelen ook in andere plaatsen. Maar Wageningers behoren toch wel van tot de grootste zeurpieten van heel Gelderland...Zowel voor- als tegenstanders. Hoe komt dat toch? Zit er iets in het leidingwater in Wageningen of zo?

De Vallei