Volledig scherm
De organisatie van Nacht van de Fooi in Wageningen © Nacht van de Fooi/Rozanne Frencken

Nacht van de Fooi Wageningen : van studenten- tot stadsfeest

WAGENINGEN - Liefst vijftig café's en restaurants in Wageningen doen volgende week mee aan de Nacht van de Fooi. Een recordaantal. ,,We horen echt maar heel zelden nee van horeca-ondernemers en personeel. Sterker nog, we worden spontaan benaderd'', zegt Michelle van Helvoort van de Wageningse organisatie.

Quote

De stad loopt er steeds meer warm voor

Michelle van Helvoort

De Nacht van de Fooi begon tien jaar geleden als een studenteninitiatief in Groningen en is sindsdien uitgewaaierd over andere studentensteden. Dit jaar krijgt het festival-achtige proporties in Wageningen. Ook ontwikkelt het evenement zich steeds meer van een exclusief studentfeestje tot een evenement waar iedereen welkom is. De organisatie is in handen van acht studentes. Van Helvoort: ,,Maar we merken dat de stad er ook steeds meer warm voor loopt.''

Afrika

Vorig jaar kon er na de Nacht van de Fooi vanuit Wageningen ruim 3.500 euro overgemaakt worden naar de landelijke organisatie. ,,Dan kan je denken aan waterputten slaan in Togo of projecten ondersteunen in Afrika waardoor vrouwen daar hun persoonlijke hygiëne kunnen verbeteren.'' Alle fooien die het personeel op 26 mei ontvangen worden geschonken aan het goede doel.

Film

Het evenement begint al op 22 mei met een kick-off in het Heerenstraattheater. Daar wordt dan de filmklassieker The Big Lebowski vertoond, er zijn hapjes en drankjes en Sanne Floor zorgt voor een muzikaal optreden in het theatercafé. En op 23 en 24 mei is er in Frosted aan de Hoogstraat een Freakshake workshop, waar iedereen leert hoe milkshakes te maken. Op de Markt is zaterdag 25 mei ook een tweedehandskledingmarkt en zijn er op een podium diverse optredens van vooral Wageningse bandjes. De feestelijke afsluiting is 's avonds de Full Moon Afterparty bij Luca. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei