Volledig scherm
© Archieffoto DG

Negen onderzoekers Wageningen Universiteit beloond met beurs

WAGENINGEN - Negen onderzoekers van de Wageningen University en Research (WUR) krijgen een Veni-financiering met een waarde van 250.000 euro.

De beurs geeft onderzoekers de kans gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën te ontwikkelen. De Veni wordt uitgereikt aan excellente, pas gepromoveerde onderzoekers en wordt jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Dit jaar dienden in totaal 1151 onderzoekers een voorstel in, waarvan er 166 zijn gehonoreerd. In Wageningen betreft het de voorstellen van Carla Araya-Cloutier, Nico Claassens, Annette Janssen, Lieke Melsen, Gert Salentijn, Masha van der Sande, Mark Sterken, Lysanne Snijders en Charles Underwood.

Van algen tot vissen

De NWO let bij de selectie onder andere op de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en de vraag of de verworven kennis op korte termijn ten goede kan komen aan de maatschappij.

Onderzoeksonderwerpen die de negen onderzoekers van de WUR verder gaan uitwerken, zijn onder andere de negatieve invloed van algen op het water en hoe het vissen lukt om in een veranderende omgeving nog steeds genoeg eten te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei