Volledig scherm
Sloop van Biotechnion © Herman Stöver

Niet alles wordt bewaard...de sloop van Biotechnion Wageningen

WAGENINGEN - Vele, soms ruim honderd jaar, oude en nieuwe gebouwen van Wageningen UR zijn zondag op open monumentendag te bezoeken. Maar niet alles wat ooit voor de universiteit gebouwd is bleef de slopershamer bespaard.

Volledig scherm
Sloop Biotechnion © Herman Stöver

 Zo verdwenen de vleugels van het oude hoofdgebouw aan het Bassecour, het gebouw van huishoudkunde aan de Ritzema Bosweg en momenteel worden de laatste restanten van het ooit zo dominante Biotechnion op de Dreijen gesloopt (zie foto). Het acht verdiepingen tellende gebouw mocht slechts 43 jaar bestaan. De eerste gebouwen van de voorlopers van Wageningen UR verrezen rond Duivendaal, later trok de universiteit de Berg op en Het Binnenveld in. Veel van die gebouwen, en ook de nieuwe op Wageningen Campus, zijn zondag tussen 12 en 17 uur met gidsen te bezoeken. Onder meer Schip van Blaauw, Lawet en Forum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei