Zicht op het dassenbos en links de wijk noordwest, waar ideeën opgaan om aan de noordkant een weg aan te leggen.
Volledig scherm
Zicht op het dassenbos en links de wijk noordwest, waar ideeën opgaan om aan de noordkant een weg aan te leggen. © Tamara Reijers

Nieuw idee voor noordelijke ontsluiting Noordwest Wageningen

WAGENINGEN - De ruim 4.700 inwoners van de Wageningse wijk Noordwest kunnen hun buurt per auto alleen in zuidelijke richting verlaten. Op verzoek van enkele buurtbewoners wordt nu bekeken of een noordoostelijke ontsluiting richting Mansholtlaan ook mogelijk is.

De suggestie kwam ter sprake bij het tweede ontwerpatelier voor het Rondje Campus. Het idee is om de Kielekampsteeg/Plassteeg te verlengen en ergens, maar waar is nog volstrekt onduidelijk, aan te sluiten op de wijk Noordwest. Zo'n noordelijke ontsluiting zou volgens sommige bewoners een uitkomst zijn voor iedereen in Noordwest die richting A12 of Ede moet reizen per auto. Ze hoeven dan niet meer enkele kilometers om te rijden en aan te sluiten in de files op de Nijenoord Allee en Mansholtlaan. Het zou ook de drukte op het zuidelijke punt van het Rondje Campus bij de Mondriaanlaan en Dijkgraaf-sterflat kunnen verminderen. 

Verwachtingen temperen

Een woordvoerder van de provincie Gelderland wil de verwachtingen wel temperen: ,,Het klopt dat gemeente en provincie hebben gezegd dat het goed is dat er naar die mogelijkheid gekeken wordt. Dat kan nooit kwaad. Maar de meningen zullen verschillen: er zullen mensen zijn die zo'n snelle doorsteek naar de Mansholtlaan heel erg waarderen, maar andere mensen zullen wellicht vrezen voor meer verkeer door hun straat.’’

Rondje campus

De ontwerpateliers gaan natuurlijk vooral over de aanleg van het Rondje Campus, dat een verbinding moet gaan vormen van de Mansholtlaan om de campus heen naar de Nijenoord Allee. ,,Daar zijn we nu mee bezig. In een open en constructieve sfeer. We merken dat de deelnemers begaan zijn met de natuur waarbij vaak het Dassenbos genoemd wordt maar ook het belang van de weidevogels. En velen willen dat onderzocht wordt wat het voor mensen betekent als het Rondje Campus aangelegd wordt‘’, meldt de woordvoerder van de provincie.

Vorderingen

In februari worden de deelnemers aan de ontwerpateliers opnieuw bijgepraat over de vorderingen. Dan moet meer duidelijk zijn over wat en niet mogelijk is bij de aanleg van het Rondje Campus. En vooral waar die weg precies komt te lopen ten noorden en ten westen van de Campus. Met al dan niet een aftakking via een verlengde Plassteeg naar de wijk Noordwest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei