Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Nieuw: website processierups.nu geeft antwoorden op meer dan 100 vragen

WAGENINGEN - Zojuist gelanceerd: de hagelnieuwe website processierups.nu. Op de site geven experts van het kenniscentrum eikenprocessierups antwoord op meer dan honderd vragen over het diertje dat momenteel grote delen van het land in zijn greep houdt.

In Nederland en zeker in het oosten en zuiden van het land is er een eikenprocessierupsenplaag. Vorige week besloot minister Carola Schouten, op aandringen van de Tweede Kamer, tot ingrijpen. De nieuwe website is daar een resultante van.

De vragen zijn gefilterd naar doelgroep. Zo zijn er aparte secties voor tuineigenaren, gemeenten en organisatoren van festival.

Ook is er een rubricering op thema, zoals gezondheid, brandharen en bestrijding. De website is een dynamisch geheel: zodra er nieuwe vragen of antwoorden zijn, worden deze aangevuld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei