Volledig scherm
Op het parkeerterrein achter de Brink Residence worden nieuwe woningen gebouwd. © Google

Nieuwe seniorenwoningen voor mensen met lager inkomen in Wageningen

WAGENINGEN - Op het parkeerterrein achter de Brink Residence op de Stadsbrink in Wageningen komt een nieuw gebouw met ruimte voor 25 tot 35 seniorenwoningen. De doelgroep voor dit bouwplan is de oudere met een lager inkomen. 

Voor deze Wageningers is er op dit moment lastig woonruimte te vinden. Het is nog niet bekend of er huur- dan wel koophuizen komen, zegt een woordvoerder van de gemeente Wageningen. Wel is zeker dat het woningen worden voor senioren met een kleinere beurs. 

Parkeren

Parkeren geschiedt in een nieuwe kelder onder het gebouw, dat los komt te staan van de Brink Residence. Het is overigens niet zo dat het huidige parkeerterrein in zijn geheel wordt bebouwd. Er komt ook een open binnenruimte. 

Het plan is ontstaan tijdens gesprekken tussen de gemeente en ontwikkelaar Van Swaay. 

Facelift

Beide partijen waren het er over eens dat de Brink Residence en het parkeerterrein een facelift goed kunnen gebruiken. ,,Wageningen verdient het dat deze locatie een beter aanzien krijgt. Het is voor veel mensen de eerste aanblik als ze in het centrum arriveren’’, meent wethouder Han ter Maat. De initiatiefnemers denken dat dit stukje Stadsbrink een betere uitstraling krijgt met de uitvoering van dit plan. Om ook de Brink Residence wat op te fleuren, worden de gevels van dit pand ook aangepakt. ,,Dat zorgt voor een verbetering van de kwaliteit en uitstraling van dat gebouw’’, aldus Ter Maat.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, starten de voorbereidingen voor het wijzigen van het bestemmingsplan. De bouw zou dan na de zomer van 2018 kunnen starten.

De Vallei