Volledig scherm
Het toekomstige Dialogue Centre op Wageningen Campus © Broekbakema Architects

Nog geen groen licht voor Dialogue Center op Campus Wageningen

WAGENINGEN - Totaal onverwacht heeft de gemeenteraad van Wageningen nog geen groen licht gegeven voor de bouw van het nieuwe Dialogue Center op de Wageningen Campus. Dat nieuwe gebouw tussen Atlas, Friesland Campina en de Mansholtlaan moet de aloude Aula aan de Generaal Foulkesweg gaan vervangen.

Het voorstel voor het nieuwe gebouw, bedoeld voor officiële bijeenkomsten, stond als hamerstuk wat wil zeggen dat er niet meer over gepraat zou worden op de raadsagenda. 

Mooi gebouw

Maar op de valreep had Laura Kaper (D66) enkele bedenkingen waarop de gemeenteraad besloot het over twee weken alsnog te bespreken. Kaper wilde na afloop wel toelichten wat haar zorgen zijn: ..Voor alle duidelijkheid, ik vind het een mooi gebouw, een prima ontwerp. Maar ik verbaas mij er over dat er op dat stuk campusterrein een gebouw komt dat veel minder vierkante meters telt dan dat er daar zou mogen. Ik maak mij zorgen over het effect van zo'n besluit voor andere bouwlocaties op het campusterrein. Wordt het verlies aan vierkante meters daar wellicht goed gemaakt? Ik weet dat veel omwonenden rond de Born-oost zich zorgen maken over de hoogte en dichtheid van bebouwing op dat stuk campus ten oosten van de Mansholtlaan.’’ 

Born-Oost

Volledig scherm
Nieuwbouwplan Born-Oost in Wageningen, pal ten oosten van de Campus. © DG/Eric Wijnacker

Kaper vraagt zich bezorgd af of die hoge bebouwingsplannen op de Born-oost wellicht samenhangen met het geringe aantal vierkante meters op het terrein waar het Dialogue Center gaat verrijzen. ,,Ik wil daar graag meer duidelijkheid over, vandaar het verzoek om het over twee weken als bespreekstuk op de raadsagenda te plaatsen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei