Volledig scherm
PREMIUM
© Herman Stöver

Nolensflat krijgt nergens duurzaamheidslening, gemeente schiet te hulp

WAGENINGEN - Om twintig koopflats aan de Nolensstraat in de Wageningse Nude van het gas af te krijgen en de woningen verder te verduurzamen wil de gemeente Wageningen garant staan voor een geldlening van bijna 1,4 miljoen euro. Het college is voor, de gemeenteraad moet zich er nog over buigen.

Het is, na een flat in Assen, mogelijk het tweede complex van koopappartementen in Nederland waar een gemeente garant wil staan voor een duurzame investering van  een Vereniging van Eigenaren (VvE). ,,Zonder dit zou het niet lukken'', zegt wethouder Anne Janssen, ,,en wij hechten er zeer aan om Wageningen van het gas af te krijgen en de woningvoorraad verder te verduurzamen. Dat past in onze klimaatdoelstellingen. Deze 20 flats worden straks nagenoeg Nul-op-de-meter. En de risico's die we lopen zijn uitermate gering. Bovendien is er een rijksregeling in de maak en is de verwachting dat we deze garantstelling binnenkort al over kunnen dragen aan de rijksoverheid.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei