Volledig scherm
De notenkraker doet zijn naam eer aan: na het kraken verdwijnt de walnoot in de stevige snavel. © Jan-Freerk Kloen

Notenkraker terug van weggeweest

updateWAGENINGEN - De notenkraker leek verdwenen uit Wageningen. Sinds 30 december was hij niet meer gemeld op de website waarneming.nl. Maar woensdagmiddag is hij weer gevonden, op een balkon in de Hazekamp.

De uiterst zeldzame vogel uit het hoge noorden van Europa, volgens kenners een dunsnavelnotenkraker, werd voor het eerst gespot op maandag 19 november. Sindsdien is hij meer dan tweeduizend keer gemeld op waarneming.nl. Op 30 december was hij voor het laatst gezien bij een flat langs de Rooseveltweg. 

Studentenflat

De Siberische gast was niet alleen heel zeldzaam, maar ook bijzonder tam. Het fotogenieke dier landde op de handen van bezoekers of zocht een telescoop uit als zitplaats. De notenkraker verbleef de meeste tijd in de omgeving van de studentenflat aan de Marijkeweg, maar maakte ook uitstapjes naar de wijk Nieuw-Kortenoord en af en toe zelfs verder in de stad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei