De gekapte bomen op Nudepark 2
Volledig scherm
De gekapte bomen op Nudepark 2 © DG

Nudepark 2 Wageningen krijgt honderd bomen terug

WAGENINGEN Er is overeenstemming bereikt over de herplant van bomen op Nudepark 2 in Wageningen. De Raad van State tikte de gemeente onlangs stevig op de vingers, omdat er onterecht een vergunning was gegeven voor bomenkap op het bedrijvenpark-in-wording. De herplantplicht was onduidelijk vastgelegd.

Op Nudepark 2 worden nu toch 104 inheemse bomen en struiken geplant. Dit om het leefgebied van poelkikker en kerkuil te vergroten, nadat dit eerst door bomenkap was ingekrompen. De poelkikkers zitten er nog wel, in de sloot langs de Wageningse Afweg. En de uilen hebben nabijgelegen broedplaatsen gevonden. De gemeente heeft een herplantplan gemaakt in overleg met ontwikkelaar KlokGroep en Mooi Wageningen. Mooi Wageningen leidde het protest tegen de bomenkap. De eerste bomen en struiken worden dit najaar in de Nudese klei gezet.
Het Wageningse college van burgemeester en wethouders is verheugd en roemt de constructieve houding van Mooi Wageningen en ontwikkelaar Klok Groep.  Wethouder Dennis Gudden: ,,We zien het als een nieuwe start voor de verdere inrichting van het bedrijventerrein.’’

Quote

We zien het als een nieuwe start

Dennis Gudden, wethouder Wageningen

Bomenrij

Er is nu een plan waar alle partijen achter staan voor zowel de beeldkwaliteit van het park als de compenserende maatregelen voor aanwezige flora en fauna. Het aanleggen van de bomen en struiken vindt in fasen plaats, net als de verkoop van kavels en bouwactiviteiten. Eerst wordt de centrale bomenrij aangelegd. Dat zijn inheemse knotwilgen en elzen met onderbegroeiïng van sleedoorn en hondsroos. Deze strook zorgt ervoor dat tijdens het bouwrijp maken de poelkikker het al aangelegde nieuwe natuurcompensatiegebied, met vijver, aan de westzijde kan bereiken. Ook worden zomerlindes geplant; bomen die snel groeien en zo het bedrijventerrein snel een groen karakter geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei