Volledig scherm
© Free Images

OM wil opnieuw 9 jaar cel voor doodsteken Johnny van Rossum

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem zou een 45-jarige Wageninger opnieuw 9 jaar cel moeten opleggen voor het doodsteken van Johnny van Rossum in Wageningen in april 2017. Dat eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep wegens doodslag. De rechtbank legde die straf eind 2017 ook op zoals geëist.

De 45-jarige Emiel O. stak bij het huis van zijn vriendin in de Narcisstraat de 38-jarige Van Rossum acht of negen keer met een mes, waarvan vier keer in zijn borst. Van Rossum kwam die 20ste april met een slok op stalken bij het huis van zijn ex, met wie Emiel O. inmiddels een relatie had.

Vrouw van scooter trekken

Bekenden van de bewoonster hadden in de coffeeshop opgevangen dat Van Rossum ‘vanavond de vrouw van haar scooter zou gaan trekken’ en ‘O. ook wilde pakken’. Ze waarschuwden het stel daarvoor.

O., die het zat was, had geen vertrouwen in de politie of de wijkagent, en nam zich voor om het zelf op te lossen als Van Rossum inderdaad weer kwam dreigen en lastig doen. ’s Avonds tikten er steentjes en zand tegen de ramen. Emiel O. ging naar buiten waar het tot de dodelijke confrontatie kwam.

Verdediging

O. wilde vrijspraak omdat hij zich zou hebben moeten verdedigen, wat uit de hand liep. Daarom kwam hij in hoger beroep, en ook om anders de straf omlaag te krijgen. Maar volgens de aanklager hadden hij en zijn vriendin binnen kunnen blijven en de deur op slot kunnen draaien, want 112 was al gebeld.

In het gezin van Van Rossum kwam eerder ook al een dochter door geweld om het leven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei