Bij een forse verhoging Grebbedijk zullen sommige bewoners van appartementen Bastion hun uitzicht deels verliezen
Volledig scherm
Bij een forse verhoging Grebbedijk zullen sommige bewoners van appartementen Bastion hun uitzicht deels verliezen © Herman Stöver

Omwonenden Grebbedijk Wageningen: kies voor buitendijks verbreden

WAGENINGEN - Omwonenden van de Grebbedijk in Wageningen vragen om de dijk liefst niet of zo min mogelijk te verhogen. En nabij het stadscentrum de dijk alleen buitendijks, richting de Rijn, te verbreden.

Quote

Dit wordt breed gedragen door omwonenden

Robert Duiveman, Bewonersbelangen Versterking Grebbedijk

Een petitie van Bewonersbelangen Versterking Grebbedijk met die strekking is inmiddels meer dan honderd keer ondertekend, zegt initiatiefnemer Robert Duiveman: ,,Dit is een breed gedragen standpunt bij de omwonenden.’’ ’’Bij de laatste informatiebijeenkomst van waterschap Vallei en Veluwe werd al aangekondigd dat de aanwonenden om de tafel zouden gaan zitten. ,,Dit is het resultaat‘’, zegt Duiveman. Maandagavond lichten ze hun standpunt nog toe tijdens de politieke avond in het stadhuis.

Uiterwaard

Duiveman: ,,Wij  constateren dat de dijkversterking van grote invloed is op onze directe woonomgeving. Via de petitie verzoeken wij de bestuurders om rekening te houden met onze wensen.’’ Naast een maximale inspanning om verhoging te voorkomen en het verbreden buitendijks wordt gevraagd om burgers volledig te betrekken bij de uiteindelijke besluitvorming. Ook wordt gevraagd de huidige kwaliteit van de uiterwaarden op zijn minst te behouden. Discussiepunt is het kwetsbare evenwicht tussen natuur en recreatie. 

Zwemwater

De initiatiefnemers vragen om geen nieuwe recreatieve functies toe te voegen. Duiveman: ,,Al is ook bij ons de wens voor bijvoorbeeld veilig zwemwater voor met name kinderen duidelijk aanwezig. Uitgangspunt van Bewonersbelangen Versterking Grebbedijk is wel dat belangen van watersporters niet zwaarder dienen te wegen dan die van natuurliefhebbers of bewoners die zich bijvoorbeeld inzetten voor het weren van auto's bij de Havenafweg.’’

De petitie kan nog steeds getekend worden: www.grebbedijk.petities.nl 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei