Fietsers steken de Nijenoord Allee over bij de Bornsesteeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers steken de Nijenoord Allee over bij de Bornsesteeg. © Videostill - DG

Omwonenden missen aandacht voor veiligheid in discussie over beter bereikbaar Wageningen

Geluidsoverlast, groen, geld, participatie. Het kwam allemaal langs in de gemeenteraad maandagavond bij de bespreking van het plan voor een betere bereikbaarheid van Wageningen. ,,Maar het ging niet over verkeersveiligheid”, zegt Marc Roosjen verontwaardigd.

3 reacties

 • Chris Vos

  6 maanden geleden
  De weg die de provincie aanpakt krijgt de kenmerken van een N weg, maar loopt dwars langs enkele woonwijken en studentenflats. Bij de inpassing daarvan ontstaat er meer geluidsoverlast, onveilige situaties door verkeersconflicten, verlies aan openbaar groen en meer verkeer alternatieve routes. De roep om dit plan drastisch aan te passen wordt steeds luider. Gemeente, neem uw verantwoordelijkheid en teken bezwaar aan!
 • Aaldert Benjamins

  6 maanden geleden
  (...) het ‘ontbrekende’ geld bijlegt. Zij zijn tot op heden de lachende derde, terwijl zij bij het verplaatsen van de Campus van de Dreijen naar Droevendaal wel degelijk konden voorzien dat dit logistieke problemen zou geven. Beter een goede, verkeersveilige en dus dure oplossing dan een tandenknarsend compromis.
 • Aaldert Benjamins

  6 maanden geleden
  Allemachtig, zowaar een complex dossier, wat een verrassing (maar niet heus). Het moet terug naar de tekentafel, met alle objectieve kennis en feiten én met de input van omwonenden en Idealis. En dan wel gaan tekenen en inpassen zonder enige financiële beperking, om het nu voor eens en voor de komende 100 jaar goed te doen. Mocht blijken dat de ‘ideale’ oplossing de budgetten van Gemeente en Provincie te boven gaat, dan is het niet meer dan logisch en redelijk/billijk dat de WUR (...)

De Vallei