Volledig scherm
De Mansholtlaan in Wageningen. © De Gelderlander

Organisaties bedenken alternatief plan bereikbaarheid Wageningen

WAGENINGEN - 6 organisaties hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben de zogenoemde draagvlakvariant 'Wageningen goed op weg' bedacht ter verbetering van de bereikbaarheid van Wageningen.

Om Wageningen beter bereikbaar te maken, willen gemeente en provincie wegen verbreden en/of nieuwe wegen aanleggen.

De bedenkers van de draagvlakvariant menen dat de bereikbaarheid eerst verbeterd moet worden zonder dat er een schop de grond ingaat. Ze denken aan aanpassing van busroutes naar belangrijke NS-stations. Ook willen ze transferia aanleggen bij de afslagen van de A12 en A50 mét haltes voor openbaar vervoer naar de belangrijkste werkplekken. Ook denken ze aan betaald parkeren, stimuleren van fietsen en aanpassing van de collegetijden.

Spreiding
In de draagvlakvariant wordt de infrastructuur aangepakt door spreiding van de stroom fietsers naar de campus en het autoverkeer. In de praktijk betekent dit dat de campus van 3 kanten toegankelijk moet worden: naast de bestaande ontsluiting via de Droevendaalsesteeg ook via Bornsesteeg en de Mondriaanlaan. Voor de fietsers moeten er 6 verschillende en goed bewegwijzerde routes komen.

Doorstroming
Voor een betere doorstroming van het autoverkeer vanaf de A12 naar de campus zou de 2-baans Mansholtlaan moeten worden doorgetrokken tot de Droevendaalsesteeg, met een vrije afslag naar de campus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei