Nikkie de Jager.
Volledig scherm
PREMIUM
Nikkie de Jager. © ANP Kippa

Oud-docent Nikkie Tutorials: ‘Iedereen wist dat Nikkie thuis een jurk aantrok en met poppen speelde’

WAGENINGEN - Een tijd geleden keek Jan Boer uit Wageningen naar De Wereld Draait Door en zag daar tot zijn verbazing Nikkie de Jager aanschuiven als tafeldame. Je kunt van een gepensioneerde leerkracht niet verwachten dat -ie nog op de hoogte is van de best bekeken make up-vlogs op YouTube. 

Maar ineens besefte Boer dat deze wereldberoemde visagiste 15 jaar geleden nog gewoon bij hem in de klas zat, op de Alfrinkschool in Wageningen.   

Dat de coming-out van De Jager als transgender heeft geleid tot wereldwijd applaus voor haar moed, maakt herinneringen bij Boer los. Zeker ook de mededeling van de YouTube-ster dat ze gechanteerd is door mensen die haar verhaal naar de media wilden lekken. 

,,Alle leerlingen wisten dat Niels, zoals ze heette, thuis een jurk aantrok en met poppen speelde. Daar werd niet geheimzinnig over gedaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei