Volledig scherm
Dennis Gudden. © Sven Menschel

Oud-wethouder Gudden stort wachtgeld terug over de drie maanden die hij in Nieuw-Zeeland doorbrengt

WAGENINGEN - Dennis Gudden stort zijn wachtgeld terug als hij drie maanden in Nieuw-Zeeland is. Gudden die maandagavond als wethouder van de gemeente Wageningen afscheid nam, zegt dit niet meer dan normaal te vinden.

,,Het is mijn keuze om met mijn vriendin mee te gaan naar Nieuw-Zeeland. Ik kies daar zelf voor. Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat ik mijn wachtgeld terugstort’’, verklaart de D66'er.

Mee naar Nieuw-Zeeland

De oud-wethouder van Wageningen kondigde in oktober zijn vertrek aan, omdat hij in februari met zijn vriendin en kinderen meegaat naar Nieuw-Zeeland. Zijn partner gaat daar drie maanden aan het werk. Aanvankelijk zou Gudden onbetaald verlof opnemen. ,,Maar toen zag de wereld er nog anders uit’’, zei Gudden daar in oktober over. Bekend is inmiddels dat Wageningen fors moet bezuinigen. ,,Drie maanden afwezigheid past dan niet. Voor de stad is het belangrijk om dan een vaste D66-wethouder te hebben.’’

Gudden is daarom opgestapt en is maandagavond opgevuld door Maud Hulshof, tot voor kort fractievoorzitter van D66 in de Wageningse gemeenteraad. 

Geen ruchtbaarheid aan geven

Volgens Gudden heeft de discussie over het wachtgeld van Tweede Kamerlid Klaas Dijkhoff (VVD) niets te maken met zijn besluit. ,,Ik heb mijn besluit al veel eerder genomen. En heb dat ook aan de gemeenteraad medegedeeld. Ik wilde daar verder ook geen ruchtbaarheid aangeven, omdat ik het heel normaal vind dat ik het wachtgeld als ik in Nieuw-Zeeland zit, terugstort in de gemeentekas.’’

De Vallei