Arie-Willem Bijl, toen hij kwartiermaker was van het Honigcomplex in Nijmegen.
Volledig scherm
Arie-Willem Bijl, toen hij kwartiermaker was van het Honigcomplex in Nijmegen. © Bert Beelen

Oud-wethouder van Almere vervangt Anne Janssen tijdens zwangerschapsverlof in Wageningen

WAGENINGEN - Arie-Willem Bijl vervangt Anne Janssen, wethouder in Wageningen, tijdens haar zwangerschapsverlof. Als de gemeenteraad van Wageningen ermee instemt, treedt Bijl aan als tijdelijk wethouder. 

Hij zal zich tijdens het verlof van Janssen gaan bezig houden met wonen, ruimtelijke ordening en cultuur. De gemeenteraad neemt op 25 november een besluit over de tijdelijke aanstelling van Bijl.

Stedelijke en gebiedsvernieuwing

Hij is net als Janssen lid van de PvdA. En Bijl werkt - net als Janssen eerder deed - bij het bureau Over Morgen. Daar houdt hij zich bezig met stedelijke en gebiedsvernieuwing. Daarnaast is hij warmteregisseur in Amsterdam.

De Wageningse afdeling is er blij mee dat Bijl hun wethouder wil vervangen. ,,Arie-Willem heeft ruime ervaring in de gemeentelijke politiek’’, zegt fractievoorzitter Jan Willem Kamerman. ,,Zo is hij van 1999 tot en met 2006 wethouder geweest voor de PvdA in Almere. Daarnaast heeft hij veel inhoudelijke kennis over wonen en ruimtelijke ordening, belangrijke onderwerpen die hij gaat waarnemen en waar forse opgaven liggen de komende tijd.’’

Positief besluit

Bijl start bij een positief besluit van de gemeenteraad op 13 januari 2020. Hij gaat zich vanaf dan onder meer bezig houden met de uitvoering van de woningmarktstrategie. Die richt zich vooral op het ontwikkelen van meer betaalbare woningen in Wageningen. Wethouder Peter de Haan neemt de Warmtetransitie tijdelijk waar. Dit sluit aan bij het onderwerp klimaat waar hij zich al mee bezig houdt. 

Voor wethouder Dennis Gudden is nog geen vervanger. Zijn partij D66 is op zoek naar een geschikte kandidaat. 

De Vallei