Dankzij een nieuw hek is het wandelpad aan de Oude Nude in Wageningen toch toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens.
Volledig scherm
Dankzij een nieuw hek is het wandelpad aan de Oude Nude in Wageningen toch toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens. © David Scholte

Oude Nude toch toegankelijk voor mindervaliden en kinderwagens

WAGENINGEN - Het wandelpad en park bij de Oude Nude in Wageningen is toegankelijk gemaakt voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. Eerder konden die er niet langs door een draaihek.

David Scholte verbaasde zich over het hek en trok op Twitter aan de bel. ‘Mogen er alleen vitale volwassen mensen komen?’, vroeg hij zich af.

,,We hebben het er wel over gehad en de mogelijkheden bekeken”, zei een woordvoerder van eigenaar en beheerder KlokGroep. ,,Maar als je fietsers wilt weren, dan kun je er ook niet met een rolstoel door”, zegt een woordvoerder van KlokGroep. ,,Heel vervelend, maar het kan gewoon niet.”

Daarmee leek de kous te zijn afgedaan, maar David Scholte meldde vrijdag dat er een nieuw hek is geplaatst bij het wandelpad. Daardoor is het pad nu wel toegankelijk voor mindervaliden en mensen met een kinderwagen.

De Vallei