Volledig scherm
Happietaria Wageningen © Happietaria

Pindasoep is de topper bij succesvol Happietaria Wageningen

WAGENINGEN - Het tijdelijke Happietaria-restaurant op de Dreijen in Wageningen is succesvol. Tot en met volgende week vrijdag zijn de deuren van het pop-up-restaurant, dat draait op vrijwilligers, nog geopend.

,,We zijn blij‘’, zegt bestuurslid Sanne Mol, ,,de locatie aan het Dreijenplein is top, met het mooie weer kunnen mensen ook buiten een drankje nuttigen en de reacties zijn lovend. Vooral de Ghanese pindasoep is in trek. En ook de Ghanese burger, zowel de vegetarische - als de vleesvariant. Inmiddels zitten we al dik boven de 20.000 euro aan opbrengst, we hebben alle vertrouwen dat we het streefbedrag van 30.000 euro gaan halen. Er zijn voor de laatste week al veel reserveringen binnen, maar er is elke dag nog wel wat plek. Vooral de zaterdag is populair merken wij.’’ De tiende editie van Happietaria, te vinden in het voormalige Scheikundegebouw, trekt een gevarieerd publiek: ,,Zeker niet alleen studenten. We zien ook veel andere Wageningers en ook mensen van buiten de stad weten ons hier te vinden.’’ Elke dag is er aan de eettafels plek voor maximaal 130 gasten, er is ook een kindermenu.

Ghana

Quote

Hier eten zorgt voor beter leven daar

Sanne Mol, Happietaria

Met de opbrengst wordt geprobeerd via International Justice Mission kindslaven te bevrijden uit de Ghanese visindustrie. Ze verrichten levensgevaarlijk werk, bijvoorbeeld door het ontwarren van knopen in visnetten onder water.  ,,Met 30.000 euro kan er echt iets gebeuren voor deze kinderen qua opvang en onderwijs hebben wij van International Justice Mission te horen gekregen. Hier eten zorgt voor een beter leven van kinderen daar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei