Volledig scherm
PREMIUM
'Plakband' om de kastanjemineermot te vangen. Daarboven de uitleg. © DG

Plakband tegen motten die kastanjes vroegtijdig bruin kleuren

WAGENINGEN - 'Pas op, dit plakt !!' Deze boodschap staat op een papier dat op een fraaie kastanjeboom bij een speelplaats in de Wageningse wijk Noordwest is geplakt. 

Het papier geeft uitleg over de bestrijding van de kastanjemineermot. Die zorgt ervoor dat de boom hartje zomer bruine bladeren kan krijgen, zodat het eind juli al volop herfst lijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?
    PREMIUM
    UPDATE

    Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schitte­ring van de tv?

    WAGENINGEN - Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.”

De Vallei