Volledig scherm
Kruising Dolderstraat/Churchillweg © Google Streetview

Plan voor woonzorgcentrum op hoek Churchillweg/Dolderstraat

WAGENINGEN - Een woning op de hoek Churchillweg/Dolderstraat in Wageningen wordt omgebouwd tot een woonzorgcentrum voor maximaal acht mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er komt ook een dagbestedingscentrum voor maximaal twaalf mensen.

De gemeenteraad besluit er volgende week maandag over. De plannen hebben al ter inzage gelegen en er zijn geen bezwaren ingediend tegen de plannen op het adres Churchillweg 150, dus er lijken weinig belemmeringen te zijn.

Nieuw bestemmingsplan geeft meer mogelijkheden

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk het perceel, nu met één woning plus schuur, te veranderen. Er komen vier niet-zelfstandige woonplekken voor maximaal acht personen in het bestaande woonhuis en een nieuwe woning voor een beheerder. En er komt ruimte voor een dagopvang, van maandag tot en met vrijdag, voor maximaal twaalf mensen die een medische indicatie hebben. 

Het gaat om mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms met enige psychiatrische problemen. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de bedrijven en instellingen om de woning heen (VAG-garage, tankstation, snackbar en Margrietschool) weinig tot geen hinder zullen ondervinden van de nieuwe woonzorgvoorziening.

Ook verkeerskundig worden er geen problemen verwacht, hoewel het druk is op de nabijgelegen kruising Churchillweg/Dolderstraat. De bewoners rijden zelf geen auto. Bezoekers van het dagbestedingscentrum komen lopend, per fiets of scooter of met de bus. Of ze worden gebracht en gehaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei