Volledig scherm
PREMIUM
© GinoPress B.V.

Pleidooi onderzoeker voor bestrijden processierups: kap eikenbomen, of spuit haarlak

WAGENINGEN -  Kap eikenbomen en vervang deze door een ander soort boom. Dat pleidooi doet onderzoeker Silvia Hellingman van het Kenniscentrum Eikenprocessierups. ,,Dat is niet het standpunt van het kenniscentrum, want het levert een hoop protest op. Maar als je het mij persoonlijk zou vragen, zou dat mijn advies zijn.”

25 reacties

 • Dennis Kuiters

  2 jaar geleden
  Het heeft niets met meer of minder eiken te maken, of meer koolmezen. Ik weet niet of iemand eens gekeken heeft wat een goed vijand voor die rupsen was. De grote poppen rover. Een kever die wij hebben laten uitsterven. 
 • Robert

  2 jaar geleden
  Begin maar eens problemen met je ogen te krijgen door 10 eiken om je huis heen. Ontstoken ogen wat maar niet over gaat ondanks hulp van huisarts, longproblemen.... Het gaat niet enkel om een paar rode bultjes helaas. Te kort door de bocht.Ik houd van de eikenbomen om mijn huis heen, maar wanneer de gezondheid drastisch vermindert door de rupsen dan piep je echt wel anders 
 • ikke

  2 jaar geleden
  Wauw wat een ruim blikveld neem ik hier waar, tunnelvisie noemen ze dat...! Mevrouw Hellingman geeft aan dat je meerdere soorten bomen moet gebruiken, en niet zoals nu alleen maar eiken...!!
 • ikke

  2 jaar geleden
  De dame durft wel duidelijk te zijn, geeft de beste oplossing aan, maar zoals ik begrijp staan er bij jou rondom het huis geen eiken...!!
 • ikke

  2 jaar geleden
  Grapjas, hoeveel gif moet er nog jaren gespoten worden, alle insecten waren bij ons ook allemaal verdwenen na die bespuiting, en de gehele omgeving heeft volop gif gekregen, want de spuitnevel waaide erg ver weg...! Het beste is om nu al te beginnen met het vervangen van bomen, dan hoeft dat niet allemaal tegelijk als er geen goed middel is zonder schade aan het milieu..! Volgens diverse onderzoeken is het aantal insecten flink afgenomen sinds de bespuitingen van de eiken bomen..!
 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

De Vallei