Volledig scherm
Politie ruimt rommel op in de Wageningse stadsgracht. © Politie

Politie maakt zelf gracht Wageningen schoon en waarschuwt rommelmakers

WAGENINGEN - Een laatste waarschuwing voor hangjongeren die rotzooi maken in de buurt van de Wageningse stadsgracht: de politie heeft dinsdag een hoop rommel opgeruimd en dreigt met boetes als er weer troep in het water wordt gegooid.

Op 13 mei haalde Wageningen Schoon bij een opschoonvaart nog 181 kilo rotzooi uit de gracht. Nog geen maand later lag er al weer genoeg troep in het water. 

Bij de Wageningse politie wordt de laatste tijd vaak geklaagd over overlast door hangjeugd bij de stadsgracht. Agenten hebben de jongeren meerdere keren aangesproken en hebben ze gevraagd de rotzooi op te ruimen. Dinsdag hadden Wageningse agenten een 'ploegdag'. Ze besloten het goede voorbeeld te geven en maakten samen de gracht schoon. 

Taak

,,Het is niet onze taak’’, beaamt een agent. ,,In deze vorm, als actie en waarschuwing voor de overtredingen, leek het ons wel gepast. We mochten een boot van de gemeente gebruiken.’’

Nu het water weer schoon is, waarschuwt de politie dat harder zal worden opgetreden tegen mensen die afval in het water dumpen. Tijdens de gebruikelijke surveillance wordt gelet op de vervuiling en de overlast. De politie maakt er een project van en hoopt zo de overlast te stoppen.

Pijn

'We geven het goede voorbeeld door jullie rommel op te ruimen die jullie in de Stadsgracht dumpen', schrijft de Wageningse politie op Facebook. 'Dan maken we vanaf nu de afspraak om de natuur schoon te houden, zodat ons mooie Wageningen ook daadwerkelijk mooi blijft. De volgende stap, kunnen we alvast verklappen, doet pijn in de portemonnee.'

Het bericht op de Facebookpagina van de politie wordt veel gelezen en er wordt veel op gereageerd. Bezoekers spreken hun ergernis uit over de rotzooi en waardering voor de opruimactie van de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei