Politie en ambulance verlenen hulp aan de Morel in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie en ambulance verlenen hulp aan de Morel in Wageningen. © 112nieuwswageningen

Politie te laat naar fataal steekincident Wageningen: ‘Het had anders gekund en anders gemoeten’

videoWAGENINGEN - Een centralist van de 112-meldkamer heeft in februari een ernstig incident bij een zorginstelling in Wageningen verkeerd ingeschat en daardoor te laat politiewagens naar de Morel gestuurd. Dat blijkt uit een intern onderzoek van de politie. Bij het incident overleed een 27-jarige bewoner.

7 reacties

 • Willem Overeem

  9 maanden geleden
  Uit een rapport van de politie blijkt dat het RIBW met de wijkagent heeft afgesproken dat er direct 2 politiewagens naar de Morel moeten als Robert problemen veroorzaakt... Beweren dat hij niks met geweld heeft is niet op zijn plaats.
 • KNijmegenaar

  9 maanden geleden
  Er zullen ongetwijfeld meerdere kanten aan deze zaak zitten en zelfs iemand die normaal gesproken niet bekend staat geweld te gebruiken kan wellicht toch in uitzonderlijke situaties, voortvloeiend uit zijn complexe handicap (diagnose) tot zulke daden komen. Daarom hoort zo iemand ook zo toegespitst als mogelijk specialistische zorg te verkrijgen. En het lijkt erop dat dat hier niet het geval was.
 • Willem Overeem

  9 maanden geleden
  Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Iedereen maakt wel eens fouten en schat situaties verkeerd in. Niks centralisten openbaar maken, zij doen alleen hun werk, op een zo goed mogelijke manier.
 • Willem Overeem

  9 maanden geleden
  Met alle respect, maar de zin Robert had niks met geweld? Medewerkers hebben die ruiten ingeslagen? De politie was dus helemaal niet nodig?
 • sieso

  9 maanden geleden
  Met dit geschetste verhaal,wast iedereen zijn handen in onschuld en is de dood van Robert nog zinlozer geworden als dat het al was! Sorry familie, uw zoon is dood over naar de orde van de dag, word er nu gezegd, en dat is werkelijk waar Te Triest voor woorden, en het zal je maar als ouders overkomen! Wij kennen Robert persoonlijk en Robert had helemaal niets met geweld! Daarom hopen wij op een eerlijke en gerechtvaardige uitkomst van het onderzoek van de rijksrecherche en COT!
 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

De Vallei