Het terrein van de vroegere Enkafabriek in Ede is gesaneerd en daarop is een woonwijk gebouwd. Wat resteert, is een fikse grondwaterverontreiniging. Over het opruimen ervan wordt al jaren gepraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de vroegere Enkafabriek in Ede is gesaneerd en daarop is een woonwijk gebouwd. Wat resteert, is een fikse grondwaterverontreiniging. Over het opruimen ervan wordt al jaren gepraat. © Rolf Hensel

Politiek wil ‘Enka-smeerpijp’ niet op Wagenings grondgebied hebben

De politieke partijen in Wageningen zijn tegen de aanleg van een pijpleiding op Wagenings grondgebied om vervuild grondwater uit Ede in de Nederrijn te kunnen lozen. Ze hebben burgemeester en wethouders opgedragen met betrokken partijen een andere, betere oplossing te bedenken.

4 reacties

 • Martin Woudenberg

  1 maand geleden
  Nu zijn ze faliekant tegen de lozing omdat de verkiezingen voor de deur staan, nadien komt ie gewoon over wagenings grondgebied
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Zijn ze dan eindelijk toch uit de winterslaap ontwaakt? Ik hoop het van harte, want dit zou toch echt de meest beschamende beslissing ooit zijn geweest.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  En is er ondertussen ook al gesproken met de Vewin, de vereniging van drinkwaterbedrijven? Deze potentiële verontreiniging van het Rijnwater lijkt mij vele malen hoger en ernstiger dan de verontreiniging van de Rijn bij het Duitse Leverkusen enige tijd geleden na een incident/ongeluk bij een chemisch bedrijf en waarop PWN, drinkwaterbedrijf voor Noord Holland enige tijd de inlaat van oppervlaktewater (Rijnwater) heeft moeten stoppen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Gelukkig zijn er nog politici die het onzalige plan van de smeerpoetsen uit Ede willen tegenhouden.