Een optreden van Ciao Lucifer in Café Daniëls in het kader van 'Popuppop'.
Volledig scherm
Een optreden van Ciao Lucifer in Café Daniëls in het kader van 'Popuppop'. © Herman Stöver

Popmuziek ontdekken in Wageningen met ‘Popupop’

WAGENINGEN - Powerpopduo Ciao Lucifer heeft gisteravond Popupop afgetrapt in Café Daniëls in Wageningen. Tot en met morgen kunnen liefhebbers van popmuziek gratis optredens bezoeken.  Vanavond speelt rockband Queen’s Pleasure in café Loburg, op dag drie draait Miniculture op een clubnacht in Unitas.

De optredens dit weekend zijn het startschot om popmuziek en dance in Wageningen meer onder de aandacht te brengen. Popupop ontstond twee jaar geleden ‘als een wild plan’ toen het voormalige postkantoor in beeld kwam als mogelijk poppodium. Hoewel een heus poppodium niet haalbaar bleek, mocht Popupop bij de gemeente toch een plan indienen. 

Nederlandse clubcircuit

Dat plan is acts uit het Nederlandse clubcircuit in Wageningen te laten optreden op steeds andere locaties. Een soort pop-up poppodium dus. De organisatie werkt daarvoor samen met verschillende partijen, zoals nu met Café Daniëls, café Loburg en Unitas.

Het gemeentebestuur heeft dat plan omarmd. In november gaf ook de gemeenteraad van Wageningen groen licht. Popupop krijgt zowel dit jaar als volgend jaar 75.000 euro subsidie om in Wageningen iets moois neer te zetten. Het geld wordt niet gestopt in een poppodium zoals in veel andere steden, maar in experimenten waarin Wageningers kunnen ontdekken wat qua popmuziek het beste bij hen past.

De Vallei