Volledig scherm
De initiatiefnemers van Popupop presenteerden zich maandagavond in de Wageningse trouwzaal © DG/Eric Wijnacker

Popupop wil een bruisend Wageningen

WAGENINGEN - Een poppodium als fysiek gebouw is er nog niet, maar Wageningse muziekorganisatoren bundelen hun krachten in het nieuwe fenomeen popupop. Op alle mogelijke podia in de stad, inclusief de kleine zaal van Junushoff, moet er gezamenlijk geprogrammeerd gaan worden.

De gemeenteraad heeft jaarlijks 125.000 euro beschikbaar gesteld voor de popcultuur in de stad. Er gebeurt al het een en ander, maar het is verbrokkeld en niet  voor iedereen duidelijk. Coördinator van popupop, Ron van der Sterren, is bestuurslid van Wageningen Live, dat al diverse optredens organiseert. In popupop, dat tot doel heeft op alle bestaande Wageningse podia optredens mogelijk te maken zodat Wageningen muzikaal meer gaat bruisen, werken veel partijen samen. Zoals Wageningen Live, Loburg, Baobab, bblthk, Globus, Unitas, Junushoff, popcultuur Wageningen, Wageningen UR, popronde, Indiepop, Minicultures en Rock Ascension. En Van der Sterren sluit niet uit dat er ook samengewerkt gaat worden met blues- en jazz-organisaties in de stad en met poppodium Astrant in Ede.

Podium

 De kracht van Popupop zit er in dat alle partners organisatorische ondersteuning krijgen, dat er programmatische afstemming komt en gezamenlijke communicatie en promotie. Van der Sterren: ,,De stad is ons podium. Vooralsnog maken we gebruik van bestaande podia zoals Loburg, bblthk, café's en Unitas din het oude Luca/Het Gat. Maar zeker ook de kleine zaal van Junushoff die voor een poppodium met 350 plaatsen echt niet zo klein is. Natuurlijk is iedereen nog verdrietig om het verdwijnen van Unitas als poppodium, maar dit is een eerste stap. We kunnen nu al oogsten en ervaring opdoen en ontdekken waar in Wageningen behoefte aan is, zonder dat we meteen de exploitatielast van een eigen gebouw hoeven te dragen. Al blijft dat een mooi doel.’’ De raadsfracties reageerden maandagavond enthousiast. Nog voor de zomer moet er een businessplan liggen voor popupop en dan kan het beginnen.

Quote

De stad is ons podium

Ron van der Sterren, Popupop

Maarten Hack

Over alle vreugde lag wel een rouwsluier. Afgelopen weekend is Maarten Hack, aanjager van een poppodium in Wageningen, na een slopende ziekte overleden. Wethouder Anne Janssen vroeg en kreeg daar uiteraard aandacht voor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei