Volledig scherm
Ron van der Sterren van Popupop. © Sven Menschel

Popupop wil meer live muziek naar Wageningen halen

WAGENINGEN - Popupop wil meer live muziek naar Wageningen halen. Ter introductie houdt het nieuwe collectief van donderdag 23 januari tot en met zaterdag 25 januari een pop weekender met drie gratis optredens.

Powerpopduo Ciao Lucifer trapt donderdag 23 januari af in Café Daniëls, een dag later speelt rockband Queen’s Pleasure in café Loburg en op de zaterdag draait Miniculture in Unitas. 

,,De optredens zijn gratis toegankelijk. Daarmee zeggen we tegen Wageningen dankjewel en hallo. We wilden niet langer wachten, maar laten zien dat we er zijn”, zegt coördinator Ron van der Sterren.

Elke kleur

Popupop werkt samen met verschillende partijen zoals Unitas, Popcultuur Wageningen en Café Loburg.

,,Ons doel is om acts die in het Nederlandse clubcircuit spelen ook in Wageningen te laten optreden. We hopen jaarlijks 15 tot 20 concerten te organiseren, die elke kleur kunnen hebben. We gaan uit van concertavonden met een toegangsprijs van 5 tot 20 euro, afhankelijk van de geboekte artiesten”, zegt Van der Sterren.

Die optredens zullen worden gehouden op verschillende locaties in de stad, zoals café Loburg en Unitas. ,,Op dit moment zijn we druk bezig om alles vorm te geven. We denken ook aan de kleine zaal van Theater Junushoff. Dat is voor ons een grote locatie voor 400 bezoekers.”

Wild plan

Popupop ontstond volgens Van der Sterren twee jaar geleden ‘als een wild plan’ toen het voormalige postkantoor in beeld kwam als mogelijk poppodium. Hoewel dat niet haalbaar bleek, mocht popupop toch een plan indienen.

,,Het was heel fijn dat het college begreep dat popcultuur geld kost en we met een begroting mochten komen. Het college heeft ons plan omarmd en in november heeft ook de raad ons groen licht gegeven. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Zowel dit jaar als volgend jaar ontvangt popupop 75000 euro subsidie, waarna er een evaluatie volgt.

Wagenings poppodium

Van der Sterren hoopt dat op den duur een Wagenings poppodium toch mogelijk is. ,,Natuurlijk dromen we er bij popupop van om groot te gaan. Maar nu gaan we eerst maar aan de slag.”

De Vallei