Volledig scherm
Gertjan van Leeuwen in 2018. © Sven Menschel

Postuum Wagenings Erezilver voor onverwachts overleden korfbalvoorzitter Gertjan van Leeuwen

WAGENINGEN  - Gertjan van Leeuwen heeft postuum de onderscheiding ‘Wagenings Erezilver’ gekregen van burgemeester Geert van Rumund. De voorzitter van korfbalvereniging Wageningen overleed vorige maand onverwachts op 65-jarige leeftijd.

Het college van B en W heeft Van Leeuwen de onderscheiding gegeven in verband met de belangeloze en bijzonder waardevolle betekenis die hij heeft gehad voor de Wageningse sportwereld. Burgemeester Van Rumund gaf de onderscheiding tijdens zijn toespraak bij de uitvaart op 30 januari.

Betrokken bij de korfbalsport

Van Leeuwen was vooral betrokken bij de korfbalsport. Hij was één van de dragende krachten achter de fusie van drie Wageningse korfbalclubs Vada 1925, SSS en SKV in 2009. Hij overleed op 24 januari toen hij bezig was in sporthal Het Binnenveld.

‘Helaas is het niet gelukt om Van Leeuwen bij leven te eren met het Erezilver, maar zijn betekenis voor Wageningen en de Wageningse sport is zo waardevol dat het college van B en W heeft besloten het erezilver postuum toe te kennen’, laat de gemeente Wageningen weten. ‘Hij wist vele vrijwilligers te motiveren en te mobiliseren en gezamenlijk wisten zij daardoor met tomeloze en belangeloze inzet sportcomplex Het Binnenveld te realiseren'. 

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben.

  1. Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen
    VIDEO

    Dode en twee gewonden bij steekinci­dent in beschermde woonvorm in Wageningen

    WAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

De Vallei