Volledig scherm
De snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem. © Marina Popova

Prijsvraag voor Fietspad van de Toekomst tussen Utrecht en Wageningen

RHENEN/ WAGENINGEN - De provincie Utrecht heeft de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’ gelanceerd. Het Fietspad van de Toekomst is het traject tussen Utrecht Science Park en Wageningen. 

De provincie roept zowel bedrijven als particulieren op om vernieuwende ideeën in te brengen die het fietsen aantrekkelijker maken. Ideeën kunnen tot en met 3 februari 2020 worden ingezonden via fietspadvdtoekomst.nl, waarna ze door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Deelnemers maken niet alleen kans op mooie prijzen, de beste ideeën worden ook uitgevoerd!

Regionale snelfietsroute

De route ligt grotendeels langs de N225 en maakt deel uit van de nog te ontwikkelen regionale snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. D66 in de Gelderse Provinciale Staten wilde nog verder gaan: een lang snelfietspad van Utrecht naar Arnhem. Gedeputeerde Staten zagen daar echter niets in

De provincie heeft de ambitie om Utrecht dé fietsregio van Europa te maken. ,,Ik ben ontzettend benieuwd naar de inzendingen van zowel particulieren als bedrijven in de regio’’, aldus gedeputeerde Arne Schadelee. ,,Met deze innovaties zorgen we er samen voor dat het fietsen aantrekkelijker wordt en bovendien maken we onze regio beter bereikbaar.’’

Iedereen kan meedoen

Aan de prijsvraag kunnen zowel particulieren als bedrijven meedoen. De vijf winnaars bij de ‘gewone mensen’ krijgen samen 5000 euro. Daarnaast is er een elektrische fiets te vergeven aan de winnaar van de publieksprijs. 

Uit alle inzendingen kiest de jury de beste drie ideeën, dus zowel van bedrijven als particulieren. Als een inzending daadwerkelijk wordt gebruikt, ligt daarvoor een ontwikkelbudget van maximaal 50.000 klaar.

Feestelijke uitreiking

Op 9 maart 2020 is de feestelijke prijsuitreiking plaats.

  1. Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen
    VIDEO

    Dode en twee gewonden bij steekinci­dent in beschermde woonvorm in Wageningen

    WAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

De Vallei