Het beeld van de toekomst? Grote zonneparken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van de toekomst? Grote zonneparken. © DG

Prijzenoorlog bij de aanleg van zonneparken: ‘Het moet veel zorgvuldiger’

Het grote zonneparkonderzoekDriekwart van de gemeenten in het verspreidingsgebied van ‘De Gelderlander’ heeft plannen voor een zonnepark. De parken zijn nodig om de klimaatdoelstellingen te halen. Maar er gaat nog het nodige mis bij de ontwikkeling. Drie problemen op een rij.

21 reacties

 • zonexpert

  2 jaar geleden
  Wie gaat dat onderzoek doen dan? In veel gemeenten hebben energiecooperaties moeite om daken te vinden, dat lijkt me al een belangrijke aanwijzing. En waar baseert u op dat er uit dat onderzoek zou blijken dat er genoeg locaties zouden zijn? De actualiteit wijst eerder op het tegendeel....
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Ik ken anders genoeg dingen die niet goed gerecycled kunnen worden. Waarom moet je daar een dombo voor zijn?!
 • Stoker

  2 jaar geleden
  En zo blijft de accuberg groeien
 • Stoker

  2 jaar geleden
  Als deze rechtse geldgraaiers,subsidieslobbers en privatiseerders  niet aan hun zelf denken,hadden we nu dit probleem helemaal niet. 
 • Antonio

  2 jaar geleden
  We hebben hier zonnepanelen liggen die 30 jaar oud zijn en nu nog een productie hebben van 86% van de nieuwwaarde. Door de toename van het aantal zonne-uren was de productie vorig zelfs hoger dan in 1989. Ik ben niet zo'n fan van kernenergie maar vind dat nog een stuk beter dan het opstoken van bos als zogenaamde "CO2 neutrale biomassa". Biomassacentrales die anders dan afvalhout verstoken zijn milieudelicten met een schoorsteen.

De Vallei