Drukte op de rotonde van de Mansholtlaan en de Droevendaalsesteeg in Wageningen tijdens de avondspits.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de rotonde van de Mansholtlaan en de Droevendaalsesteeg in Wageningen tijdens de avondspits. © Herman Stöver

Provincie hakt knoop door over verkeer in Wageningen: kosten zeker 32 miljoen euro

WAGENINGEN - De Mansholtlaan in Wageningen wordt verbreed tot twee keer twee rijbanen en de Nijenoord Allee wordt verdiept aangelegd, zodat fietsers die bij de kruising met de Churchillweg bovenlangs kunnen kruisen. Daarmee zou de stad beter bereikbaar moeten worden.

12 reacties

 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Je spreekt jezelf wel tegen hé... Doordat fietsers vrij door kunnen fietsen verdwijnen er 4 (of eigenlijk 8) stoplichten. Auto's kunnen sneller doorrijden en daardoor wordt er minder 'diesel olie' (wat niet bestaat, maar oke...) verbrandt.
 • Mart

  2 jaar geleden
  De aanpassing is tot aan de roosenveldweg, daarna is het weer huilen met de pet op. Het meeste moet naar Rhenen, dus loopt bij kortenoord nu vast. Geweldig, probleem verplaatst.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Ik heb zelf in allebei de Horsten gewoond en volg al jaren deze ontwikkeling met veel belangstelling. Dus mijn dossierkennis is meer dan minimaal.
 • Roy

  2 jaar geleden
  Ach, de naam trumpforpresident zegt al genoeg, kortom, uitleg komt er niet. 
 • Chris Vos

  2 jaar geleden
  Jammer dat u de Horsten bewoners een trap na geeft. En ook uw dossierkennis is minimaal.  In de vroege jaren 2000 was er een serieus plan om de N Allee te verleggen (ruggengraat), dat plan is door Gem. Wag. niet gerealiseerd. In de jaren 2010 werd de bewoners goede geluidsschermen beloofd, maar de uiteindelijke geplaatste schermen staan tever van de weg en voldoen niet. Logisch dat de bewoners het geloof in de lokale politiek hebben verloren, en bezwaar gaan maken!