De campus van Wageningen Universiteit op archiefbeeld, rechts de Mansholtlaan richting Ede en de A12.
Volledig scherm
PREMIUM
De campus van Wageningen Universiteit op archiefbeeld, rechts de Mansholtlaan richting Ede en de A12. © Herman Stover

Provincie meet of Campusroute de oplossing is voor Wageningen

WAGENINGEN - De provincie Gelderland gaat meten en berekenen of de Campusroute, de beoogde nieuwe weg ten noorden en ten westen van de Wageningen Campus, de gewenste oplossing is om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren. 

10 reacties

 • J Kielekamp

  4 jaar geleden
  Provincie redeneert verder richting campusroute. Criteria worden zo gekozen dat men daarop uitkomt. Doorzichtige aanpak. Omgevingsfactoren als leefbaarheid, natuur en landschap tellen niet mee. Alternatieven, die daar wel rekening mee houden zijn er genoeg, maar "te duur".  Rijkste Provincie gaat voor goedkoopste aanpak met meeste schade aan de leefomgeving. De maatschappelijke kosten zijn voor Wageningen. Dat noemen ze Gaaf Gelderland. Ik niet.
 • Geen

  4 jaar geleden
  Rondje campus is ook geen oplossing. Dat is het problemen verplaatsen. Dan staan we in de file bij de kruising Mondriaanlaan nijenoord Roosevelt
 • Bewoner

  4 jaar geleden
  Meten is weten zeggen ze dan.Maar in Wageningen weten ze nog niets al heel lang niets.Dacht dat de provincie wat meer daadkracht zou tonen.
 • Geen

  4 jaar geleden
  Ja maar dan wel een echte ringweg. Geen halve werk leveren dan he. Want met een rondje campus staan we als nog in de file.
 • Wageningen

  4 jaar geleden
  Ik rij dagelijks voor mijn werk naar Ede. Ik heb last van file/opstoppingen. Kijk ik naar links dan rijdt men aardig door. Probleem is niet bereikbaarheid van het Campus dit is goed genoeg. Het gaat om doorstroming Wageningen in en uit. Campus is hierin geen bottleneck.
 1. 95.000 bezoekers genieten van relaxte wedergeboorte van het Bevrijdingsfestival in Wageningen
  PREMIUM
  1

  95.000 bezoekers genieten van relaxte wederge­boor­te van het Bevrij­dings­fes­ti­val in Wageningen

  Als er een woord van toepassing is op het Bevrijdingsfestival 2022, dan is dat relaxt. Het organiserende Wageningen45 schat dat 90.000 tot 95.000 bezoekers genoten van een gezellige drukte van muziek en andere voorstellingen op veertien podia en het defilé. Politie en beveiligers hadden een rustige dag. Ondanks het gebrek aan grote namen en mede dankzij het mooie weer liep Wageningen beheersbaar vol.

De Vallei