Volledig scherm

Provincie zegt nee tegen rondweg om Wageningen

WAGENINGEN - De provincie Gelderland heeft een aantal jaren geleden al besloten dat ze geen medewerking wil verlenen aan de komst van een rondweg om Wageningen. De optie van een rondweg kwam onlangs in beeld toen MarRoosjen zijn plan voor een rondweg naar buiten bracht.

„Dat is voor ons onbespreekbaar”, zegt woordvoerder Petra Borsboom. „Die oplossing om de bereikbaarheid te verbeteren vinden we te grootschalig en te duur.”

Uit een poll van De Gelderlander bleek dat 58 procent van de deelnemers daaraan dit als een ideale oplossing zien voor de bereikbaarheidsproblematiek van Wageningen.

'Rigoureus'
„We hebben de rondweg ooit onderzocht als mogelijkheid, maar die is toen afgevallen. Het is voor het provinciaal belang een te rigoureuze oplossing. Ons belang is dat de bereikbaarheid van de Wageningen Campus wordt verbeterd.” Overigens heeft de provincie ook andere bezwaren tegen een rondweg. „Er moeten dan onder meer allerlei extra procedures worden doorlopen, er moet grond worden aangekocht. Dat gaat jaren duren, terwijl we juist op de korte termijn de bereikbaarheid van Wageningen willen verbeteren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei